EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Медицински пункт в Горна баня

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Медицински пункт в Горна баня

mail13:15 | 07.08.2019прегледи 684 коментарикоментари 0


До 1 септември ще заработи медицинският пункт в кв. „Горна баня”, в който тече освежителен ремонт на помещенията, защото е избила влага в тях. Информацията съобщи парамедикът и организатор на работата в коремна хирургия Любомир Петров. В момента близо 12 000 жители в столичния квартал нямат достъп до медицински грижи.

Съвсем скоро на вратата ще бъде поставена информационна табела, на която ще бъде поставен телефонният номер на медика, на който желаещите да бъдат прегледани ще могат да се запишат.

На таблото ще бъдат написани услугите, които се предлагат и начинът, по който ще бъдат извършвани.

„В пункта ще се извършват планови прегледи от д-р Галя Ченгалова, която е коремен хирург в болница „Токуда”. Горнобанци ще могат да бъдат прегледани, след като си запишат час за преглед, тъй като лекарят няма да стои постоянно в сградата. Посещението при коремния хирург ще е платено. Нито една от услугите няма да се покрива от здравната каса”, обясни Петров и добави, че при необходимост пациентите ще могат да бъдат преглеждани и с мобилен ехограф.

Стана ясно още, че при необходимост ще може да се наема и частна линейка, която е оборудвана с необходимата техника и се обслужва от подготвен персонал.

Петров обяви, че ако се намери желаещ общопрактикуващ лекар ще му предостави безплатно възможността да работи в лекарския кабинет, тъй като хирургът ще работи в манипулационната. Той добави още, че също е търсил личен лекар, но основна причина никой да не желае да работи в „Горна баня” се оказва разположението на квартала. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg