EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Медведев: Санкциите опожаряват световната икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Медведев: Санкциите опожаряват световната икономика

mail08:40 | 09.06.2022прегледи 861 коментарикоментари 0


Шестият пакет от санкции на ЕС срещу Русия ще доведе до революционна ситуация в света, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, предава РИА Новости.

"Европейската комисия прие шестия пакет от санкции, за да  разкъса руската икономика на парчета. Но явно целта не е Русия, а „пожар в световната икономиката“. Само че някои хора забравиха, че пожарът поглъща и собствените ти деца, написа той в канала си в Telegram.

Медведев обяснява, че Европа не може незабавно да изостави руските суровини, тъй като „собствените им граждани и бизнес могат да бъдат поставени до стената“. Сега европейците трябва да намерят алтернативни източници за доставки на петрол от същото качество след няколко месеца.

"Те знаят, че тепърва ще трябва да намерят "сиви" схеми, за да получат нашите суровини, по някакъв начин да плащат за това, заобикаляйки собствените си идиотски санкции. И това въпреки факта, че шофьорите на камиони вече стачкуват в Италия, Полша и Унгария блокираха излизането на чужди камиони, гадните власти във Варшава изобщо отказаха да доставят суровини за Украйна и сега само ще ги продават“, подчерта зам.-председателят на Съвета за сигурност.

Говорейки за забраната за застраховане на танкери с руски петрол, Медведев отбеляза, че този проблем може лесно да бъде решен чрез предоставяне на държавни гаранции в рамките на междудържавни споразумения с трети страни.

Целта на санкциите срещу Националния депозитар за сетълмент, заместник-председателят на Съвета за сигурност нарече желание да се създаде ситуация по подразбиране за Русия. Той подчерта, че страната никога не е отказвала да плаща.

"Какво ще стане в края на краищата? Русия няма да плаща, Русия няма да връща,  въпреки че имаме всички възможности за това. И ще бъде нанесен съкрушителен удар върху инвестиционната сфера. Европейските малоумници в усърдието си отново показаха, че смятат своите собствените граждани, техният бизнес като врагове не по-малко от руснаците. В резултат на това никой няма да получи нищо – нито тук, нито в чужбина. Инвестициите се превърнаха в прах“, пише Медведев.

Изключването на Сбербанк, Московска кредитна банка и Росселхозбанк от SWIFT като част от санкциите не доведе до нищо, продължава Медведев. „Кредитните институции продължават да работят нормално, тъй като „вътрешните транзакции не зависят от SWIFT и се извършват в стандартен режим“.

„Талантливите европейци могат да продължат в същия дух: да въведат нов, както се казва сега, 100 500-ти пакет от санкции. Съдейки по това как работят ограниченията и накъде се движи икономическата ситуация в ЕС на фона на нелепи антируски истории на ужасите , нещо се обърка“, в заключение пише заместник-председателят на Съвета за сигурност.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039