EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меглена Кунева критикува европейските банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меглена Кунева критикува европейските банки

mail19:35 | 17.09.2009прегледи 530 коментарикоментари 0


Европейската комисия (ЕК) планира през следващата седмица да отправи сериозна критика към банките за информацията, която предоставят на своите клиенти, пише в. European voice в статия, публикувана на първа страница.
На 22 септември еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева ще представи доклад, който е установил, че банките в Европа налагат на клиентите си скрити такси, използвайки схеми със сложна структура, които затрудняват клиентите да сравнят цените и да прехвърлят сметките си в друга банка.
ЕК ще публикува и проучване върху банковите такси, според което Австрия, Франция, Италия и Испания "не предлагат достатъчна прозрачност при банковите такси и са сред страните, в които банковите услуги са най-скъпи". Комисията ще обяви, че най-добро е положението в Холандия, която осигурява висока прозрачност и най-ниски разходи за обслужване.
Според доклада съществуват проблеми с информацията, която банките предоставят преди да сключат договор за банкови услуги, с прехвърлянето на сметки, с консултациите, предлагани на клиентите, както и във връзка с размера и прозрачността на банковите такси.
В заключение докладът отбелязва, че "структурирането на таксите по текущи сметки често е твърде непрозрачно, което прави почти невъзможно за клиентите да разберат колко точно плащат и да сравнят различните предложения".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg