EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МЕА: Налице е огромно пренасищане с петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МЕА: Налице е огромно пренасищане с петрол

mail09:32 | 12.10.2016прегледи 1832 коментарикоментари 0


Огромното пренасищане с петрол може да продължи да оказва ефект върху световните пазари и през следващата година, освен ако страните в ОПЕК не приложат договорката си за намаляване на производството, обяви Международната енергийна агенция (МЕА), предаде AFP. Цените на петрола се възстановяват постепенно след обявената миналия месец от ОПЕК готовност за намаляване на производството, но подробностите ще бъдат изготвени на срещата на картела през ноември. А тази сделка ще „ускори процеса“ на отработване на световните петролни запази, посочва Международната енергийна агенция в месечния си доклад.

Русия е готова да се присъедини към решение за замразяване или намаляване на добива на петрол, което е необходимо за запазване на стабилността на петролния пазар. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, на Световния енергиен конгрес в Истанбул.
    При създалата се ситуация считаме, че замразяването или дори намаляването на петролния добив е, изглежда, единственото правилно решение за запазване на устойчивостта на цялата световна енергетика, каза руският държавен глава. По думите му по този начин ще бъде ускорено възстановяването на пазарния баланс.
    Русия е готова да се присъедини към съвместните мерки за ограничаване на добива и призоваваме към това и другите износителки на петрол, подчерта Путин. Той подкрепи  неотдавнашната инициатива на картела за ограничаване на  производството и изрази надежда на заседанието на ОПЕК през ноември "тази идея да се въплъти в конкретни договорености".  
    Руският петролен добив скочи с близо 4 на сто през септември спрямо август до 11,11 млн. барела дневно, което бе нов рекорд за периода след разпадането на Съветския съюз, припомня Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg