EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ:Светът започна да се възстановява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ:Светът започна да се възстановява

mail17:36 | 24.08.2009прегледи 504 коментарикоментари 0


Има вероятност МВФ да преразгледа своята прогноза за възстановяване на световната икономика, това стана ясно от изказване на първият зам.-директор на фонда Джон Липски на годишна среща на Федералния резерв на САЩ.
„Това е напълно възможно. Ние сме на пътя на възстановяването, което толкова чакахме", призна той , цитиран от световните агенции.
Един от аргументите за промяна на прогнозата на фонда са и постъпващите през последните дни данни за икономиките  на  Германия, Франция, Япония и други по-малки държави като Израел и Норвегия, които вече отчитат начало на икономически ръст.
А председателят на ФЕД Бен Бернанке съобщи, че американската икономика е избегнала най-лошия сценарий и е на път да се стабилизира. Цитиран от агенция Reuters той казва, че пред страната има перспективи за съживяване в кратки срокове. Бернанке посочва като основен индикатор за това потреблението на американците. Именно потреблението ще бъде решаващият показател, който ще даде отговор на въпроса кога наистина САЩ ще се възстанови.
Липски съветва правителствата да продължат усилията си да поддържат икономически ръст и да не бързат с увеличаване на данъчните ставки и лихвените проценти. „Докато този процес се превърне в истинска стабилизация, ще мине известно време", уточнява той. По думите му възстановяването след толкова сериозна криза няма да е бързо и рязко.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg