EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ отказва да скъса с Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ отказва да скъса с Иран

mail13:20 | 02.05.2012прегледи 296 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд (МВФ) заяви, че отказва да прекъсне мостовете с Иран, за което настоява американска про-израелска група за оказване на натиск, предаде AFP.
"В режимите за санкции на ЕС или САЩ няма нищо, което да противоречи да сегашните договорености" на МВФ с Иран, посочи говорителят на МВФ Уилям Мъри в електронно съобщение.
Мъри бе помолен да коментира кампания, започната вчера от UNANI - Заедно срещу ядрен Иран, чиято цел е Фондът "да закрие сметката, която има в иранската централна банка - Bank Markazi, която е обект на санкции от САЩ, или да прекрати членството на Иран в МВФ".
"Фондът държи суми само в иранска валута в централната банка. Тези авоари идват от задължителната квота на Иран, произтичаща от членството му във Фонда", уточни Мъри, който е ръководител на отдела на МВФ за връзки с журналисти. Според устава на МВФ, допълни Мъри, "авоарите в национална валута на всяка страна членка се държат в централната банка на същата страна, а това важи също и за Иран".
Фондът не оказва никаква финансова помощ на Иран. В UNANI, създадена от бивши високопоставени служители на американската дипломация, влизат Меир Даган, бивш шеф на израелските тайни служби Мосад, както и Джеймс Улси, бивш директор на ЦРУ.
 


Тагове: МВФ, UNANI, Иран,
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg