EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ иска от Турция данъчни реформи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ иска от Турция данъчни реформи

mail09:30 | 10.09.2010прегледи 691 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд призова Турция да приеме в най-кратки срокове мерки за оздравяване на бюджета, които правителството в Анкара бе обявило, че ще отложи във връзка с перспективата за парламентарни избори, предвидени да се състоят следващата година, предаде АФП.
В годишен доклад за икономическото състояние на Турция фондът призовава турското правителство да внесе за гласуване в парламента без отлагане проектозакон, предвиждащ значителна реформа на турската бюджетна система.
Ако проектът бъде приет в сегашната му форма, той ще въведе реформи, които са така очаквани за прозрачност в управлението на публичните финанси, се посочва в доклада. Турция обяви през август, че отлага осъществяването на проекта - решение, което е добра възможност за правителството преди изборите, предвидени за 2011 г., но предизвиква въпроси за целите на Анкара в областта на намаляване на дефицита и на държавния дълг.
Инвеститорите очакват Анкара да осъществи навреме необходимите реформи за бюджет 2011 г., след като изключи възможността за ново споразумение за заем с МВФ.
Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се надява, че връщането към стабилен икономически растеж ще му помогне да спечели трета изборна победа на парламентарните избори следващата година.
Обсъжданите бюджетни мерки предвиждат намаляване на дефицита на страната до 1% от БВП за срок от 10 години и на държавния дълг до около 30% от БВП за същия период.
Правителството цели да постигне бюджетен дефицит от 4,9% от БВП за 2010 г. на фона на 5,5% БВП миналата година, а след това 4% през 2011 г. и 3,2% през 2012 г.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg