EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ иска Китай да укрепи юана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ иска Китай да укрепи юана

mail10:20 | 28.07.2010прегледи 605 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд (МВФ) призова Китай да увеличи напредъка си в усилията да направи икономиката на страната още по-зависима от вътрешното потребление и за пореден път изрази задоволство от решението на Пекин да остави свободно плаващ курса на националната си валута, предадоха световните агенции.
"Предизвикателството, което се очертава" пред Китай, "е да определи ритъма и последователността на мерките, които трябва да му позволят да излезе от политиката на съживяване, подкрепяно от бюджета и разрастването на кредитите, като в същото време постигне по-голям напредък в пренасочването на икономиката към частното потребление", пише МВФ в комюнике, което бе публикувано след заседанието късно снощи на управителния съвет на Фонда.
На срещата във Вашингтон е направена равносметка от консултациите на Фонда и Китай в рамките на оценката на икономиката на страната.
Управителите на Фонда "поздравяват Китай за бързия и решителен отговор на световната икономическа криза" и за ангажимента на властите "да се съобразят с рамката за действие, определена от Г-20, в подкрепа на един силен, надежден и
балансиран икономически растеж.
Според комюникето "редица управители на Фонда са настояли, че с времето един по-силен юан би подпомогнал преминаването" от икономика, чийто основен двигател е износът наред с инвестициите, към икономика, крепяща се на "частното потребление като основна движеща сила на растежа".
Според МВФ брутният вътрешен продукт на Китай вероятно ще нарасне с 10,5 на сто през 2010 година и с 9,6 на сто през 2011 година. 

 


Тагове: МВФ, Китай, юан
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158