EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МВФ: Гърция се нуждае от 30 години гратисен период

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ: Гърция се нуждае от 30 години гратисен период

mail17:55 | 14.07.2015прегледи 2061 коментарикоментари 0


"Гърция се нуждае от далеч по-голямо облекчаване от планираното от ЕС засега", посочва МВФ в секретен доклад, изготвен в понеделник, часове, след като Атина постигна споразумение с кредиторите по спорната трета спасителна програма.
Гърция се нуждае от облекчаване на дълга, далеч отвъд това, което партньорите й от еврозоната са готови да обмислят, се казва в доклада, според който причина за това е опустошената икономика и затворените вече две седмици банки.
Актуализираният анализ на устойчивостта на дълга е изпратен до правителствата на еврозоната, след като Гърция и нейните 18 партньори с единна валута договориха условията за започване на преговори по нова програма в размер на 86 млрд. евро в замяна на строги икономии и реформи.
Според МВФ влошаването на устойчивостта на дълга поражда необходимост от опрощаването му, далеч отвъд това, което е в процес на разглеждане към днешна дата, включително и Европейския механизъм за стабилност.
Според МВФ европейските страни ще трябва да дадат на Гърция 30-годишен гратисен период за обслужване на европейски си дълг, включително нови заеми, както и много драматично удължаване на падежа. От фонда смятат за нужни и годишни фискални трансфери до гръцкия бюджет и дълбоко орязване на дълговете на Атина. /Ройтерс и CNBC
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905