EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МВФ: Германия да увеличи разходите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ: Германия да увеличи разходите си

mail14:39 | 22.01.2018прегледи 6416 коментарикоментари 0


Генералният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова Германия да увеличи правителствените разходи за насърчаване на растежа, отбелязвайки, че сегашният търговски профицит на страната е прекалено голям, предава Bloomberg.

МВФ вижда „изключително основателни причини“ най-голямата европейска икономика да се възползва от бюджетния си излишък и да направи повече инвестиции в обществената инфраструктура, като пътища и железопътни линии, заяви Лагард в сряда, чрез съобщение в своя блог. Тя добави, че правителството на трябва да се страхува да влезе в дефицит. Изпълнителният директор на МВФ също посъветва Германия да харчи повече за реформи, които биха позволили на жените да се върнат на работа, като например, да строи повече детски градини.

„Нашата гледна точка е, че по-високият растеж в дългосрочен план ще подобри просперитета, помагайки да се намалят негативите от застаряващото население“, заяви Лагард, отбелязвайки, че фискалното състояние на нацията е здравословно и нивата на публичния дълг падат бързо.

Лагард отново повтори позицията на фонда, че сегашният търговски профицит на Германия е прекалено голям. В годишния си доклад за търговските дисбаланси, МВФ откри, че за 2016 година, Германия е с най-висока печалба, възлизаща на $289 милиарда. „Трябва да попитаме защо германските домакинства и компании спестяват толкова много и инвестират толкова малко и каква политика може да разреши този проблем“, заяви генералният директор на МВФ.

Сред критиците на германските печалби е и президентът на САЩ Доналд Тръмп, който се оплака от „огромната“ търговска печалба на Германия в обмена със САЩ, но все пак той остана по-резервиран в критиките си към Берлин, отколкото към Пекин.

 


Тагове: МВФ, Германия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093