EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВР ще използва сила на границата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВР ще използва сила на границата

mail07:25 | 14.10.2016прегледи 2196 коментарикоментари 0


По заповед на премиера Бойко Борисов Министерството на вътрешните работи ще започне процедура по назначаване на служители по трудово правоотношение, които, след влизането в сила на промените в Закона за МВР, ще могат да осъществяват съдействие при граничния контрол и охраната на държавната граница. Това съобщиха от правителствената пресслужба.
В техните правомощия влиза задържането на нарушители на граничния режим, както и предаването им на компетентните полицейски органи.
При изпълнение на тези функции служителите ще имат право да използват физическа сила и помощни средства само, когато това е абсолютно необходимо, при оказана съпротива или при опит за бягство от нарушителите.

МВР да назначи спешно 1000 пенсионирани военни и полицаи, които да се включат в охраната на границата, е разпоредил премиерът Бойко Борисов на вътрешния министър Румяна Бъчварова, съобщава 24 часа он лайн. Те ще бъдат подбрани сред най-пресните пенсионери от полицията и армията, като ще преминат отново прегледи за физическа подготовка. Ще им бъде проведено и обучение. Плановете са те да се включат в патрулите по охрана на границите с Турция, Гърция и Сърбия, откъдето минава най-големият поток на нелегални мигранти.


Тагове: МВР, граница
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg