EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВнР работи по нова стратегия за влизане в еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВнР работи по нова стратегия за влизане в еврозоната

mail16:52 | 16.10.2009прегледи 947 коментарикоментари 0


Министерството на външните работи (МВнР) дава своя принос за реализацията на процеса за влизане на страната ни в Шенгенското пространство.
След направени проверки в област „визи” от лятото на тази година става ясно, че България ще може да прилага Шенгенското законодателство. Това заяви днес външният министър Румяна Желева пред акредитираните у нас посланици по време на среща във Велинград, съобщава Фокус.
На срещата има представители от 70 дипломати от чуждите мисии у нас. Въпреки добрите резултати е налице проблем при усвояването на финансовия инструмент по Шенген. „Затова поискахме ЕК да инициира регламент, с който да е възможно удължаването на срока на инструмента не само за България, но и за Румъния”, обясни Румяна Желева. Тя помоли посланиците да съдействат на страната ни в тази насока.
България очаква да бъде допусната в най-скоро време във валутния механизъм ERM 2, след което да станем част от еврозоната. Понастоящем в рамките на всички български институции се работи в тази насока. Предстои изготвянето на нова национална стратегия за присъединяване към еврозоната, съобщи министърът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg