EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Масови проверки на таксита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Масови проверки на таксита

mail15:00 | 26.05.2011прегледи 779 коментарикоментари 0


По разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ от днес започнаха масирани проверки по спазването на новите изисквания за максимални цени за таксиметров превоз на пътници.
При констатирано нарушение санкцията е в размер на 3 000 лева и отписване на таксиметровия автомобил от списъка с данни за автомобилите към удостоверението за регистрация за извършване на таксиметров превоз.
Срокът, в който общинските съвети трябваше да определят максималните цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег изтече в 00.00 ч на 25 май 2011 г.  Въвеждането на пределни цени стана възможно с влизането в сила на изменението на Закона за автомобилните превози от 25 февруари 2011 г. С промяната ще бъдат защитени не само обществените интереси на българските граждани и гостите на страната, но и на таксиметровите водачи, които са поставени в условия на нелоялна конкуренция от спекулативните цени.

Подобен подход се прилага във Великобритания, Дания, Унгария, Холандия, Финландия, Ирландия, Франция, Чехия и Белгия, а в Италия, Германия и Испания се прилагат фиксирани тарифи за километър и времетраене на пътуването.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg