EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Маслодайната роза с гаранционен фонд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Маслодайната роза с гаранционен фонд

mail16:30 | 14.07.2011прегледи 520 коментарикоментари 0


Кръгове в земеделието работят по идеята за създаване на Гаранционен фонд за маслодайната роза. Предложението е направено в МЗХ и одобрено като идея. Нещо повече, мисли се по варианти за облекчено кредитиране на розопроизводителите, защо не и държавна помощ, нещо като розова de minimis, се говори в средите.
Голяма заслуга за договореностите имат от Националния съюз на производителите на етерично-маслени култури. От там има още няколко интересни предложения, които МЗХ ще обмисли.
Много голям проблем за стопаните на рози е, че ако искат кредит, трябва да го обезпечат с буквално цялото си имущество, което създава несигурност за инвестицията им. В бъдеще се предвижда представянето на запис на заповед или поръчителство. По този начин ще се разширят възможностите на земеделските производители да кандидатстват по различните европроекти.
В края на седмицата се говори, че ще има среща между зам.-министър Цветан Димитров и представители на бранша за да обсъдят възможностите за държавно субсидиране на маслодайната роза.

 


Тагове: МЗХ, роза
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg