EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Маските стават задължителни от полунощ + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Маските стават задължителни от полунощ + видео

mail12:03 | 11.04.2020прегледи 18084 коментарикоментари 0


Очаква се министърът на здравеопазването да издаде заповед за задължително носене на маски, като задължението да влезе в сила от полунощ. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на брифинг в МС в отговор на въпрос. Премиерът напомни, че това е въведено в цял свят, а в България беше даден едноседмичен гратисен период.
Премиерът каза, че дори и да нямаме маски, можем да се използваме шалове и подчерта, че правителството полага усилия всеки човек да бъде материално подпомогнат и призова към дарителство, включително и от страна на търговските вериги.
Във връзка с отбелязването на Великденските празници в извънредни условия премиерът посочи, че това е тест за вярата и дисциплината и за претенциите колко здрава и организирана нация сме. Убеден съм, че ще го издържим, заяви премиерът.
Във връзка с подновената заявка за кандидатстване за Еврозоната в контекста на прогнозата на СБ за дефицита на страната от около 4 процента по данни към 20 март премиерът заяви, че дефицитите в другите държави са не по-малки вече. Единството на ЕС и солидарността го изисква, допълни премиерът и заяви, че никога не би си позволил да каже, че работим толкова активно, ако нямам достатъчно уверения. Борисов подчерта, че тази мярка е важна за страната, за да може да се гарантира какво ще се случва с публичните ни финанси, като не се знае колко ще продължи кризата. Борисов напомни, че досега бюджетът е бил пълен, растежът ни е бил по-голям спрямо другите страни от ЕС, а безработицата - най-ниска.
Той изтъкна, че на Европа е известно колко дисциплинирани и подредени сме, с най-нисък външен дълг и каза, че се надява изграденото доверие години наред да помогне на страната ни и сега. Премиерът заяви, че няма смекчаване на критерии по членство в банковия съюз и ERM2. Премиерът изтъкна, че кризата е показала важността на това членство в съюза, Чакалнята и Еврозоната, защото страните членки могат да се възползват от средства в размер на трилиони за възстановяване. Затова единственият правилен ход за гарантиране излизането на държавата от кризата е този, заяви Борисов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg