EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Марка за качество „Уникални Родопи”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Марка за качество „Уникални Родопи”

mail16:08 | 06.08.2009прегледи 1164 коментарикоментари 0


zx490_533813_l„Уникални Родопи - Където природата възражда традициите” е името на наскоро стартиралия норвежко-български проект, който цели да повиши качеството и да популяризира активно продуктите и услугите в региона на Западните Родопи.
„Уникални Родопи” е проект управляван и съфинансиран от Фондация „Развитие на индустриалното, културно и природно наследство” – село Гела, подкрепен и финансиран от Norwegian Cooperation Programme (NCP) /Innovation Norway .
Марката за качество „Уникални Родопи” ще се стреми да обедини предприемачите, производителите и занaятчиите в региона, както и да привлече интерес към традиционните за Родопския край продукти, изкуства и занаяти. По този начин "Уникални Родопи" ще гарантира на посетителите и туристите в региона необикновено изживяване в духа на вековните родопски традиции.
Ръководителите на проекта от Фондация „Развитие на индустриалното, културно и природно наследство” получават подкрепа от свои норвежки колеги. За развитието на марката „Уникални Родопи” се ползват опитът и професионализмът на норвежка организация “The Happy End” от село Нордал, която ще представи своите добри практики и примери за успех при развитието на културен туризъм.
При налагането си като достоверен гарант за качество, марката „Уникални Родопи” ще служи като обективен гарант за качество пред българи и чужденци. Участниците в проекта ще бъдат включени в информационен онлайн портал, както и в специализиран пътеводител, който ще бъде издаден на два езика – български и английски и разпространяван в България и Норвегия.
От друга страна, проектът ще обогати и разшири познанията на участниците чрез обмяна на опит, добри практики и семинари, където те ще имат възможността да получат ценни препоръки и професионални съвети от български и норвежки експерти в областта на културния туризъм и производството на традиционни продукти. Първата група участници в „Уникални Родопи” вече направи посещение в Норвегия, в началото на месец юни 2009, където видя постигнатото от техните норвежки партньори.
Проектът ще протече в рамките на 2 години, като дългосрочният му фокус гарантира налагане на марката „Уникални Родопи”. Ще бъде създадена и местна организация със същото име, която да управлява марката за качество и след приключване на проекта, като разширява целите и постиженията, изградени по време на първоначалния етап.





 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg