EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Марк Карни с предложение за долара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Марк Карни с предложение за долара

mail08:05 | 28.08.2019прегледи 730 коментарикоментари 0


Управителят на британската централна банка Марк Карни заяви, че зависимостта на света от долара е свързана с голям риск и предложи американските пари да бъдат заменени от нова електронна валута. В интервю за телевизия Си Ен Би Си Карни обясни, че тя ще бъде на основата на световна кошница от стоки и ще доведе до равновесие във финансовата система, където някои страни имат нулева или отрицателна основна лихва, а други я поддържат в положителната зона.

„Предизвикателството е в това, че делът на Съединените щати в глобалната икономика намалява, а много от  плащанията между държави, които нямат нищо общо с Вашингтон, са в долари. Това, което се случва в подобна ситуация при относително силна американска икономика, е, че линията на поведение на останалия свят е по-свита, отколкото трябва, а свят, в който имаш ограничено пространство за действие, е опасно място. В многополюсния свят, ние се нуждаем от многополюсна валута.“

Марк Карни каза, още, че търговските войни подкопават доверието на бизнеса по света. Той обясни, че затрудненията по веригата в автомобилната и стоманодобивната индустрия, както и високите технологии, засягат дори държави, които не са свързани директно с тази сблъсъци. 


Тагове: Карни, долар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020