EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Марица Хайуеи с най-ниска офета за АМ "Марица"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Марица Хайуеи с най-ниска офета за АМ "Марица"

mail15:50 | 26.04.2011прегледи 1298 коментарикоментари 1


Сдружение „Марица Хайуей” предложи най-ниска цена за строителството на 34-километровата отсечка от Димитровград до Харманли на автомагистрала „Марица” - 1,83 милиона евро на линеен километър. Това беше най-ниската цена от всички допуснати до отваряне на ценовите оферти 10 компании, съобщи Дарик. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев изчисли, че между заложената по бюджет цена и най-ниските оферти за строителството на цялата автомагистрала „Марица” са спестени 150 милиона лева. Плевнелиев коментира, че след търговете за изграждането на „Тракия” и „Марица” са спестени над 350 милиона лева. Част от тях ще отидат за строителството на друга ключова магистрала – „Струма”.
Регионалният министър Росен Плевнелиев изчисли спестените пари от търговете строителството на автомагистралите „Тракия” и „Марица”. „Това са „драматични“, много високи икономии, изненадващи и самите нас. Само за „Тракия“ и „Марица“, участъците, които се финансират по оперативната програма – от над 350 млн. лв.“, коментира министърът. По думите му икономията по „Тракия“ е направила възможно да се дадат пари за метрото и то е получило допълнителен ресурс именно от тях. Икономиите, които пък се правят по магистрала „Марица“, ще отидат за аутобана „Струма“, защото правителството категорично е решено да форсира АМ „Струма“ в цялото й протежение. „След като ние сме спокойни за „Люлин“, довършваме по един добър начин тази магистрала. „Тракия“ върви и ние нямаме притеснения и съмнения, че тя ще бъде в бюджет и срок към момента. „Марица“ е на финалната права да бъде договорена. „Струма“ е вече голямата хапка“, каза министърът.
Плевнелиев коментира, че ниската цена за строителството на лот 2 на автомагистрала „Марица” не би трябвало да буди притеснения за качеството на работа, защото и гръцката компания „Актор”, която спечели на приблизително същата цена строителството на лот 3 на „Тракия” се справя много добре и дори е два месеца преди обявения график.
 


Тагове: пътища, ЕС, МРРБ
 
Коментари
 
петров - 02-06-2011 г. 11:47:57

До г- министъра РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ----: Ние жителите на селата между хасково и харманли които сме подложени на ежедневен ТИР тероризъм обещаваме че ако правителството на ГЕРБ построи марица всички колективно под строй ще гласуваме за вас.Защото ни омръзна 30год.да ни лъжат за построяването и.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044