EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Малък и среден бизнес с нови 20 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малък и среден бизнес с нови 20 млн. лв.

mail15:20 | 01.07.2010прегледи 3317 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) стартират набирането на проекти за покриване на международно признати стандарти по ОП „Конкурентоспособност".  Общият бюджет на процедурата е 19 558 300 лева, съобщиха от пресслужбата на министерството.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки индивидуален проект е 150 хил. лева, като програмата финансира до 75% от общо допустимите разходи. Остатъкът трябва да бъде финансиран чрез собствени средства на кандидата или от източници, които изключват всякаква публична подкрепа.
 
Крайният срок за кандидатстване е 30 септември 2010 г. Проектните предложения се подават в териториалните звена на ИАНМСП в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Велико Търново.  Пълният пакет документи и насоки за кандидатстване са публикувани на следните интернет адреси:

-  на интернет страницата на Управляващия орган на Оперативната програма www.opcompetitiveness.bg;

-  на интернет страницата на ИАНМСП - Междинно звено по приоритетни оси 1 и 2 на Оперативната програма www.ibsme.org;

- на Единния информационен портал за обща и специализирана информация за управление на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз www.eufunds.bg.

 

 „Покриване на международно признати стандарти" е четвъртата процедура по ОП „Конкурентоспособност", открита през тази година. По-рано през годината започна набирането на проекти за „Развитие на иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги", „Технологична модернизация в малки и средни предприятия" и „Технологична модернизация в големи предприятия".

До края на годината предстои да бъдат обявени още четири нови процедури по приоритетна ос 1 на програмата („Развитие на икономика, базирана на знанието и иновационни дейности") и седем по приоритетна ос 2 („Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда"). В рамките на тази година ще бъдат обявени и първите процедури по приоритетна ос 3 на програмата („Финансови ресурси за развитие на предприятията").



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg