EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Макрон моли индустриалците да останат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Макрон моли индустриалците да останат

mail08:40 | 23.11.2022прегледи 573 коментарикоментари 0


Френският президент Еманюел Макрон се среща с големи европейски индустриалци, за да ги насърчи да останат в Европа и най-вече във Франция на фона на опасенията за възобновяване на преместванията на производството. Това съобщи Елисейският дворец, цитиран от Франс прес. 

Според президентството френският държавен глава среща представители на Европейската кръгла маса на индустриалците, в която членуват 60 от големите компании на континента. Сред тях са шефовете на групите "Анжи" (Engie), "Оранж" (Orange), "Ериксон" (Ericsson), "Юниливър" (Unilever), "АстраЗенека" (AstraZeneca), "Волво" (Volvo), Бе Ем Ве (BMW), "Ер ликид" (Air Liquide) и "Солвей" (Solvey). 

Френските власти, които превърнаха реиндустриализацията в един от икономическите си приоритети, има съмнения, че енергийната инфлация може да принуди някои компании да обмислят  да инвестират извън Европа. "Президентът е мобилизиран да поддържа динамиката на реиндустриализация във Франция", увери Елисейският дворец.

За тази цел в началото на ноември Еманюел Макрон предложи да се удвои държавната помощ за промишлените компании, които са отговорни за голямата част от въглеродните емисии във Франция с цел да спомогне за декарбонизацията им, при условие, че те също удвоят усилията си в тази област.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg