EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Майкрософт в корупционна схема в Унгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Майкрософт в корупционна схема в Унгария

mail15:45 | 26.07.2019прегледи 819 коментарикоментари 0


Американският софтуерен гигант Майкрософт (Microsoft) ще плати над 25 млн. долара за извънсъдебно уреждане на обвинения, включващи корупционна схема в унгарския му офис и още три подразделения в чужбина, предаде Асошиейтед прес.

Американската Комисия за ценните книжа и фондовите борси (КЦКФБ) съобщи, че Майкрософт ще плати около 16,6 млн. д. по обвинения в нарушаване на антикорупционното законодателство, включващо подразделенията на компанията в Унгария, Саудитска Арабия, Тайланд и Турция.

Министерството на правосъдието посочи, че концернът ще плати и 8,75 млн. д. като глоба за наказателни правонарушения, произтичащи от унгарската схема за уреждане на търгове и корупция.

По-рано в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че компанията е продавала свои стоки със значително намаление на частни компании, които след това са ги препродавали на унгарски правителствени агенции по цени, близки до реалните, уточнява ТАСС.

Това поведение е напълно неприемливо и в него са замесени малък кръг служители, заяви президентът на компанията Брад Смит в писмо до персонала, разпространено днес.

Майкрософт, основана през 1975 г. от предприемачите Бил Гейтс и Пол Алън, е сред най-големите корпорации в света, произвеждащи софтуер за различни устройства - от персонални компютри до мобилни телефони. Оборотът й за миналата година е над 125 млрд. долара.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4125