EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Маджаров" инвестира 0.5 млн.евро в нова линия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Маджаров" инвестира 0.5 млн.евро в нова линия

mail09:20 | 20.07.2021прегледи 743 коментарикоментари 0


Над половин милион евро влага пловдивската фирма „Димитър Маджаров“ в изцяло нова линия на производство – на прясно мляко. Инвестицията е за инсталация за ледена вода за охлаждане на млякото и автоматизирана българска линия за бутилиране на млякото. Шестдесет процента от вложенията са собствени средства, а останалите – субсидия по европейска програма за развитие на селските райони.

Инвестицията в новата линия продукти е направена въпреки сериозните последствия от коронавируса за ХоРеКа канала. Българският пазар на млечни продукти е малък, но с конкуренция между над 200 мандри. През 2021 г. немски производител на млечни продукти прекрати дейността си в България. Няколко години преди това друга голяма международна компания прехвърли производствените си мощности. Млечните продукти са втората най-голяма категория в хранителната индустрия у нас (предхожда я само тази на хлебните и тестени изделия), а киселото и прясното мляко са традиционни за сектора.

Две години отнема на „Димитър Маджаров“ да проучи различни потребителски вкусове, да направи тестове и да организира процеса на производство. Резултатът е четири вида прясно мляко: краве прясно мляко с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био прясно мляко с 3.7% масленост. Производителността е пет хиляди литра на час.

Суровината за всички пресни млека на „Димитър Маджаров“ е 100% българска, само от първа категория сурово мляко. Технологията е класическа пастьоризация (на температура 95-98 С), при която се унищожават само патогените и се запазват  полезните качества на млякото. Не се добавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти. Прясното мляко има аромат на домашно. Произвежда се при изключителна хигиена, за да се избегне и най-малкият риск от замърсяване. В новото био прясно мляко пък се влага българско мляко от контролирана ферма, където животните се хранят на свободна паша поне 9 месеца годишно в екологично чист район. Прясното мляко е без консерванти и може да се заквасва с българска закваска от кисело мляко по БДС стандарт.

„Димитър Маджаров-2“е създадена през 1991 г. Компанията има две подразделения – за производство на колбаси и месни деликатеси, и за млечни продукти, приготвени по традиционни рецепти. Млекопреработвателното предприятие в гр. Стамболийски е с дневен капацитет до 80 тона свежо българско мляко. Фирмата е сертифицирана по международния стандарт ISO 9001:2008 за управление на качеството, по международния стандарт за храни IFS, по БДС стандарт, както и по стандарта за Bio храни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905