EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Магазин за био продукти в МЗХ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Магазин за био продукти в МЗХ

mail06:20 | 26.08.2016прегледи 1117 коментарикоментари 0


В Министерство на земеделието и храните ще бъде открит магазин за био продукти. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова откриха фермерски пазар пред МЗХ. Тя обясни, че  през месец септември се очаква търговският обект да бъде завършен и открит. „Чрез Асоциацията на био производителите в България ще покажем витрината на най-качествената храна, която се произвежда в страната ни“, каза още Десислава Танева.

Министър Танева и кметът на София откликнаха на призива на производителите пред сградата на МЗХ да се провежда фермерски пазар. „Заедно ще намерим подходящото място тази инициатива да се превърне в седмична или месечна“, допълни министърът.

Десислава Танева отчете, че независимо от трудностите в сектор „Земеделие“, страната ни бележи ръст в производството във всички отрасли, благодарение на направените промени в политиките за подпомагане в последните две години. По думите й, най-съществен ръст има при традиционните храни, които българският потребител търси, а именно плодове и зеленчуци.

Към днешна дата в страната има 38 организации на производители, като организираността помежду им достига 6%. 

В днешния пазар участие взеха производители на плодове и зеленчуци, кисело мляко, сирене и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко, биопродукти, хляб с квас, пчелен мед и още други местни храни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg