EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Маасен: Левичарската политика на Меркел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Маасен: Левичарската политика на Меркел

mail07:15 | 06.11.2018прегледи 772 коментарикоментари 0


Напускащият скоро поста си шеф на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен заявил, че правителството на Германия води "наивна и левичарска" политика по въпроса за имиграцията, както и че е възможно да влезе в политиката. Това изправи днес министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер пред нови призиви да освободи Маасен от бъдещия му пост като негов съветник, предаде Ройтерс.

Изказването си Маасен направил в реч на закрито заседание на началниците на европейските разузнавателни служби. То беше цитирано от вестник "Зюддойче цайтунг" и крие риска да разпали отново спора около неговата личност в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел, който едва наскоро беше потушен, отбелязва Ройтерс.

Зеехофер веднъж вече спаси Маасен от уволнение, когато той оспори автентичността на видеозаписи, показващи крайнодесни екстремисти да гонят имигранти по улиците Кемниц.

Този път Маасен, чиято служба Федералната служба за защита на конституцията (контраразузнаването на Германия), заявил, че тези записи не се различавали по нищо от руската пропаганда, и се представил като жертва на лов на вещици на "радикални леви сили" в редиците на Германската социалдемократическата партия, по-малкия партньор на Меркел в управляващата коалиция.

"В Германия гледат на мен като на критик на идеалистична, наивна и левичарска политика към чужденците и сигурността", каза той. Шефът на контраразузнаването добавил, че би могъл да си представи "живот извън държавната служба, например в политиката или бизнеса".

Министерството на вътрешните работи заяви, че Зеехофер, срещу когото също има призиви да се оттегли, след като партията му загуби регионалните избори в Бавария миналия месец, ще вземе решение, когато приключи проверката за казаното от Маасен в неговата реч.

Генералният секретар на ГСДП Ларс Клингбайл заяви, че Зеехофер трябва "своевременно да вземе решение" за съдбата на Маасен.

При първата си политическа интервенция, която предприе в интервю за вестник "Билд" през септември, Маасен избегна уволнението благодарение на закрилата на Зеехофер, който създаде високия съветнически пост в своето министерство за него, отбелязва Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg