EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Любими цветове за автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Любими цветове за автомобили

mail07:10 | 09.04.2013прегледи 569 коментарикоментари 0


Най-популярните цветове на автомобили в Германия продължават да бъдат черно, синьо и сребристо, сочи изследване сред шофьори, които планират планират да си купят нова кола в някакъв момент през идните три години, информира ДПА. "Какъв цвят бихте избрали, ако трябваше да купите сегашния си автомобил отново?", са попитани участниците в изследването на Ти Ен Ес Инфратест.
От общо 272 души на възраст над 18 години 21 процента са заявили, че предпочитат черно. Синьото е вторият най-популярен цвят (16%), следван от сребристото (15%) и червеното (14%). Данните сочат, че сребристото губи реномето си сред някои шофьори. В 22% от случаите водачите посочват, че сегашната им кола е с такъв оттенък. Други 20% от респондентите в момента карат син автомобил спрямо 18% - черен, и 15% - червен. Подредбата малко се е променила, но водещите четири цвята си остават на предните позиции, коментира Корбиниан Шалх от Ти Ен Ес Инфратест.

Изборът на цвят не е просто продиктуван от лично предпочитание. Малко под три четвърти от анкетираните са казали, че правилният цвят на колата улеснява продажбата й на старо. Много от запитаните са на мнение, че при черните и сребристите автомобили е най-голяма вероятността бързо да бъде намерен купувач.


 


Тагове: цвят, автомобил
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg