EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Луфтханза Техник инвестира 40 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Луфтханза Техник инвестира 40 млн. лв.

mail11:30 | 29.10.2012прегледи 1132 коментарикоментари 0


Повече от 40 млн. евро са инвестирани на летище София през последните четири години. Това стана ясно по време на официалната церемония по откриването на новоизградените хангари на “Луфтханза техник”, в което участваха премиерът Борисов и министър Ивайло Московски.
“Радвам се, че успяхме да създадем такива условия за бизнеса, че компании от мащаба на “Луфтханза Техник” да изберат нашата страна за развитие на своята дейност”, каза Ивайло Московски. По думите му България има нужда от такива инвеститори, защото те осигуряват работни места за високо квалифицирани кадри и са предпоставка за развитие на целия сектор. “След направените инвестиции в техническата база могат да се обслужват 6 самолета едновременно и да се реализират 60 тежки ремонта на година, като всичко това осигурява над 600 работни места”, допълни той.
“Днес аз виждам мои съученици и приятели, които бяха решили да работят извън България, но благодарение на променилите се условия са избрали да се върнат и да се развиват в нашата страна”, допълни Ивайло Московски.
“Луфтханза Техник София” е българската дъщерна компания на световния лидер в поддръжката, възстановяването и капиталните ремонти на самолети “Луфтханза Техник” АГ, с когото “Бългериaн Еъруейз Груп” ЕАД установи партньорство през 2007 г. През изминалите четири години компанията постигна значителни успехи, които доведоха до реализирането на проекта за удвояване капацитета на съоръжението в София и превръщането му в едно от най-мащабните в Европа. Съвместната инвестиция по новия проект за разширение надвишава 20 милиона евро, а цялостната инвестиция по съоръжението на летище София достига над 40 милиона евро.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048