EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Луксозно купе на Fiat и Pininfarina

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Луксозно купе на Fiat и Pininfarina

mail09:20 | 01.06.2011прегледи 748 коментарикоментари 0


През 2000 г. Fiat спира от производство модела, проектиран от Крис Бенгъл - Coupe. От тогава до сега италианската марка няма типичен представител на купе в моделната си гама. Сега дизайнерът Питър Норис започна работа по бъдещ спортен автомобил Fiat. Неговата концепция не може да се определи като следващото Fiat Coupe, тъй като моделът носи логото на Pininfarina, което ще рече, че се цели в по-скъп ценови сегмент. Спортистът е с предно разположен двигател и със задно задвижване.
Съдейки по задвижващата система, този модел би трябвало по-скоро да е наследник на RWD Fiat Dino от 1960 г. Елегантният му профил и ниската линия на покрива го правят да излгежда огромен. Агресивният външен вид е постигнат благодарение на издутите калници и предна част, наподобяваща съвременните модели Aston Martin. В задната част се забелязват C-образни LED светлини и централна изпускателна система.
Замисълът на проекта е трябвало да бъде в смисъл „Прераждане на Fiat Coupe”, но впоследствие Питър Норис променя мнението си и решава да създаде по-луксозно купе, от което следва и емблемата на Pininfarina. Агенция Speed-Press

 


Тагове: Fiat, модел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062