EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лукс хотелите в Париж отварят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лукс хотелите в Париж отварят

mail19:20 | 04.09.2020прегледи 498 коментарикоментари 0


Луксозните парижки хотели отново отварят врати след пет месеца и половина бездействие, въпреки рисковете, съобщава Франс прес. Хотелиерите разчитат на парижани, за да напълнят ресторантите и спа центровете си, но те едва ли ще са достатъчни за поддържането на луксозните "лайнери".

Сблъсквайки се с отчайваща липса на резервации, по-голямата част от луксозните хотели отложиха отварянето за септември. По-малко от един от три петзвездни хотела е възобновил работа това лято, съобщи специализираната компания MKG Consulting, спрямо 68% в останалата част от страната и 100% по крайбрежието.

Това е нишов пазар, но хотелите дворци са и витрината на туризма от високия клас в Париж. Това са мечти, блясък, ноу-хау в областта на гастрономията и културното наследство: звездните готвачи живеят от клиентелата си и целият сектор има интерес отново да намери мястото си, заяви президентът на MKG Consulting Вангелис Панайотис.

Тези сгради имат обществена отговорност спрямо бутиците и таксиметровите шофьори, срямо околните магазинчета и доставчиците, изтъкна ръководителят на Meurice и Plaza Athénée Франсоа Дьолае.

Двата хотела бяха отворени на 1 септември, както и Bristol, и Park Hyatt Paris-Vendоmе, но някои остават затворени като Lutetia, който ще изчака до 24 септември.


Тагове: Париж, хотели, лукс
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165