EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лукойл Нефтохим Бургас: Плащаме си данъците!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лукойл Нефтохим Бургас: Плащаме си данъците!

mail12:16 | 26.10.2023прегледи 675 коментарикоментари 0


Ръководството на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД най-отговорно заявява, че изпълнява всички свои задължения към бюджета на Република България и заплаща всички предвидени от закона данъци в установените срокове, се отбелязва в съобщение на компанията "в отговор на продължаващия политически натиск ."

Общата сума на данъците, платени в хазната за 2022 г., възлиза на близо 685 млн. лв., от които 90 млн. са корпоративен данък и временна солидарна вноска.

За деветте месеца на настоящата година Дружеството е изплатило близо 647 млн. лева, от които 153  млн. лева авансово изплатени корпоративен данък и временна солидарна вноска.

Ето още какво отбелязват от компанията:

"„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД може би е единственият икономически оператор в Република България, който със специален закон се облага с 55%  данък печалба (корпоративен данък и временна солидарна вноска). А заявленията пред медиите за допълнително дължим данък от 1 млрд. лева са направо абсурдни. Първо, разликата между котировките на Brent и Urals отдавна не са 30$/барел и към днешна дата е 6-7$/барел и, второ, - в изпълнение на задълженията си, произтичащи от 6-я пакет санкции, Дружеството от 2023 г. планово преминава към преработка на неруски нефтове.

Внушенията, че „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД нарушава европейския регламент, като изнася нефтопродукти, произведени от руски нефт за страни от ЕС, категорично не отговарят на истината и това може да бъде потвърдено от Агенция „Митници“. Също толкова необосновани и неверни са твърденията, че „ЛУКОЙЛ“ участва в корупционни схеми с политици и държавни чиновници.

Ръководството на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД настоява да бъдат прекратени всички несъстоятелни и безпочвени обвинения и клевети, и заявява, че ще използва правото си да защитава интересите и деловата си репутация с всички достъпни и законни средства."

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg