EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лукойл засега остава в България + Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лукойл засега остава в България + Турция

mail11:09 | 28.12.2015прегледи 2083 коментарикоментари 1


Лукойл планира да продаде всичките си активи в трите Прибалтийски републики- Латвия, Литва и Естония. Това съощи собственикът на компанията Вагит Алекперов в интервю за телевизия „Русия-24”. Според думите на Алекперов, причина за решението е наличието на силни антируски настроения в трите бивши съветски републики, което пречи на бизнес делата на компанията.

„Губим пари, а и усещаме негативно отношение към себе си”, уточни шефът на „Лукойл”. През лятото на 2015 година компанията продаде всичките си 37 бензиностанции в Естония, с които контролираше 6% от пазара в страната.

Това е поредното изтегляне на руската компания от страни в Източна Европа. Миналата година бяха продадени бензиностанциите в Чехия, Словакия и Унгария. В ход е и продажба на активи в Украйна.

Засега „Лукойл” няма намерение да се изтегля само от България и Турция, тъй като за турския пазар работят заводите й в Бургас и в Плоещ, Румъния. Алекперов допълни, че в Турция не се усеща нито негативно отношение към руснаците, нито има загуби за бизнеса.

 


 
Коментари
 
Будала - 28-12-2015 г. 13:39:54

Дали е случайно, че само в България търпят Лукойл?

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg