EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лукарски поиска еврофинансиране за София Тех Парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лукарски поиска еврофинансиране за София Тех Парк

mail10:10 | 21.11.2014прегледи 1014 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката Божидар Лукарски изпрати днес писмо до Генерална дирекция "Конкуренция" на Европейската комисия за пре-нотификация на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на "София Тех парк" по ОП "Конкурентоспособност". При положителен отговор на комисията ще бъде осигурено европейско финансиране в размер на 83 млн. лева, което ще даде възможност за реалното започване на строителните работи.

Процедурата по пре-нотификация на безвъзмездната помощ по проекта, отпускана по оперативната програма, е стартирана през май 2013 г. До момента дейностите по разчистване на терена са приключени и инженеринговите договори са в процес на изпълнение.

От първостепенно значение за успешното реализиране на проекта е навременното получаване на становище на ЕК по пренотификацията. В този смисъл изпратеното днес писмо с отговори на последните поставени от ЕК въпроси, представлява ново стартиране на проекта. Това ще даде финансова възможност да се разгърнат същинските дейности по изграждане на физическата инфраструктура на научно-технологичния парк, което ще бъде реална «първа копка» на проекта./МИЕ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144