EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лошо планиране→скъпо пътуване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лошо планиране→скъпо пътуване

mail12:00 | 27.09.2013прегледи 690 коментарикоментари 1


Въпреки икономическите трудности, продължава тенденцията българите да не планират добре пътуванията си в чужбина и често да пътуват на значително по-високи цени. Това сочат анализите на онлайн туристическа агенция. Масово пътуващите ни сънародници резервират самолетните си билети само месец или два преди датата на пътуването.
Към момента над 90% от издадените самолетни билети са за пътувания до края на тази година. Ако хората резервират самолетни билети и хотели възможно най-рано, ще пътуват възможно най-изгодно. Практиката показва, че с наближаването на датата за пътуване се покачват и цените.
Трябва да се знае, че всяка седалка в самолета се продава на различна цена. Когато бъдат изкупени така наречените евтини седалки, налични остават само такива на значително по-високи цени. Ако решите днес, че утре трябва да пътувате за Брюксел е много вероятно да се наложи да си купите място в бизнес класа. Същото е положението и при хотелите, но там изборът е значително по-голям.
Една от причините за лошото планиране на почивките и пътуванията се крие в лошото планиране на отпуските. В САЩ, например, работещите знаят точно в кои дни ще почиват през следващата годината и точно къде ще изкарат ваканцията си, докато у нас продължаваме да планираме всичко от днес за утре.
 


 
Коментари
 
Никодим - 05-11-2013 г. 16:47:33

С БГ работодателите може ли да планираш една година напред отпуска?!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg