EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лошо качество на тока - по-ниска цена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лошо качество на тока - по-ниска цена

mail13:56 | 27.10.2009прегледи 1128 коментарикоментари 0


Възможно е цената на електроенергията да се намали още от 1 юли догодина. Причина за това са честите прекъсвания на тока и въобще лошото качество на снабдяването, съобщава Фокус.
„Както си купувате некачествена стока по-евтино, така и ако услугата да ви снабдяват с електроенергия е по-некачествена, трябва да се плаща по-ниска цена”, обясни Ангел Семерджиев, председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
Показатели за качеството на услугата са продължителността на прекъсване на абонат за година, брой на прекъсванията на един абонат за година, качество на обслужване на клиентите, когато отидат в центъра за обслужване.
Качеството и степента на постигане на тези показатели ще влиза при определянето на цената на електроенергията, която трябва да заплащат потребителите.
Работи се по уеднаквяване на подходите на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН при изчисляване на тези коефициенти. Все още обаче няма конкретна дата , от която методиката да влезе в сила. Очаква се до края на ноември, началото на декември да има резултат от работата на работните групи в тази насока.
В електроенергийните дружества съоръженията са приведени за работа, работният персонал е осигурен с лични предпазни средства, има и складови запаси от резервни части. Където е необходимо, има и резерви на горива, съобщи зам.-председателят на комисията Валентин Кирчев.


Тагове: ток, цени, качество
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg