EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лошо време за Оланд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лошо време за Оланд

mail16:41 | 16.05.2012прегледи 438 коментарикоментари 0


Лошото време, което беляза първия ден от управлението на новия френски президент Франсоа Оланд, е предзнаменование за трудностите, които го очакват с кризата в еврозоната, пише днес британската преса, предаде Франс прес.
Оланд първо се "намокри до кости", докато обикаляше в Париж, отбелязва "Дейли телеграф", като публикува снимка на "невъзмутимия" Оланд с мокър костюм. "Но най-лошото предстоеше", припомня близкият до консерваторите вестник. На път за Берлин самолетът му бе ударен от мълния след четири минути полет. С кризата в Гърция може да се запитаме дали боговете не му изпращат предупреждение, отбелязва вестникът.
"Таймс" изтъква, че "опитът на президента Франсоа Оланд да започне в Берлин нова европейска стратегия за насърчаване на растежа заприлича на сцена от операта "Залезът на боговете" на Вагнер, когато небето се отвори и самолетът му трябваше да се върне заради лошото време. Тези "забавни събития" са истинско предзнаменование за еврото, предвижда най-тиражираният британски таблоид "Сън", който нарича "катастрофален" първия ден от управлението на Оланд.
Приличащ повече на Клюзо (некомпетентният, но с късмет инспектор от "Розовата пантера"), отколкото на Шарл де Гол, господин 'Нормален" както го наричат французите, бе застигнат от дъжд в библейско количество, самолетът му за Берлин бе ударен от мълния и когато накрая пристигна в Германия, направи гаф на червения килим, пише "Дейли мейл". "Таймс" се присмива и на избора на автомобил от Оланд, Ситроен хибрид DS5 с отворен покрив, с който мина по Шан-з-Елизе. Беше комично, дори неуместно, отбелязва вестникът.

 


Тагове: Оланд, време
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg