EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лот 4 на АМ "Струма" се отлага за 2015

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лот 4 на АМ "Струма" се отлага за 2015

mail06:40 | 07.11.2014прегледи 1564 коментарикоментари 0


Няма пречка проектът за лот "4" на магистрала "Струма" да приключи до есента на следващата година, като по този начин няма да бъдат загубени средства по  OП "Транспорт", заяви по време на парламентарен контрол вицепремиерът Екатерина Захариева.
Проектът е изпълнен на около 50 на сто, констатирано е голямо забавяне на изпълнението, въпреки удължаването на сроковете за строителство. Започнала е процедура по издаване на Акт 10 - за спиране на строителство, каза вицепремиерът и допълни, че сега е в ход процедура по прекратяването на договора със строителя, за да може да започне нова поръчка. По оценки на министерството е възможно тя да приключи до пролетта на следващата година и участъкът да бъде завършен до есента на 2015-а. Този участък е лесен и може да бъде приключен в рамките на 150 дни, ако има добра организация на работата на строителя, допълни вицепремиерът.
В отговор на друг депутатски въпрос за авариралия участък от пътя до Банско, вицепремиерът заяви, че поема ангажимент до края на месеца участъкът да бъде завършен, за да бъде възстановено двупосочното движение. Тя напомни, че вчера с решение на правителството са били осигурени средства за обезопасяването на авариралия участък в размер 950 000 лева като допълнителни разходи по бюджета на МРР. Разходите се предвижда да бъдат осигурени за сметка на преструктурирането на разходите от централния бюджет.
 


Тагове: АМ Струма, лот 4
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg