EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лот 3.1 + лот 3.3 на АМ „Струма” стартират

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лот 3.1 + лот 3.3 на АМ „Струма” стартират

mail06:20 | 27.08.2015прегледи 5373 коментарикоментари 0


Започваме паралелното изграждане на два важни участъка от АМ „Струма” – лот 3.1 от Благоевград до Крупник и лот 3.3 от Кресна до Сандански. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, в предаването „Тази сутрин” по БТВ . „Единият участък е 17 километра, а другият е 21 километра. За единия вече имаме избран изпълнител и обжалванията на договора за строителство приключиха. „Ще ни остане само участъкът от Кресненското дефиле - лот 3.3, който е най-сложният и се проектира в момента. Проектът предвижда преминавания на две нива и виадукти, за да може максимално ефективно да се използва съществуващия терен. Така няма да се прави този скъп и сложен тунел, за който беше техническо доказано, че е много труден за реализация. Новия проект включва съчетание между тунели, виадукти и преминавания на две различни нива”, посочи министър Павлова.

Почти всички инфраструктурни проекти в страната ще приключат в края на октомври, тогава е краят на програмния период за финансиране, отбеляза още Лиляна Павлова. Ще има връзка на АМ "Струма" за Рилския манастир. На карта в студиото тя показа къде ще бъде отбивката, на 2 км от тунел на аутобана. И пътен възел при Бобошево дава възможност да се поеме пътя за светата обител. 72% има физическо изпълнение на участъка от Дупница до Благоевград, като в края на октомври той ще бъде открит.
До края на октомври ще завършим окончателно и АМ "Марица" , допълни Павлова. Обходът на Враца е готов, в края на октомври ще завърши и този на Монтана. Довършва се и Западната дъга на Околовръстното шосе на София. Северната скоростна тангента, която ще прави бързата връзка от града в посока Калотина също се е готова в края на октомври.
На въпрос какво се случва със израждането на тунела под Шипка, тя отговори: „Довършваме обхода на Габрово, където в момента има много активно строителство. Остава тунелът под Шипка, за който имаме проектна готовност. Надяваме се със спестени средства от АМ „Струма”, държавен бюджет или заем, да успеем да го реализираме, но това вече е въпрос на решение. Имаме готовност да започнем и с тунела”.


Тагове: Струма, лот
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg