EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Лондон:Ценови балон в имотите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон:Ценови балон в имотите

mail16:15 | 06.02.2014прегледи 1203 коментарикоментари 0


Лондонският жилищен пазар проявява нови признаци на оформящ се ценови балон, тъй като имотите са поскъпнали силно в сравнение с доходите, според разпространен днес доклад, цитиран от Ройтерс.
Жилищата в британската столица струват средно 11 пъти повече от доходите на един лондончанин - равнище, което последно е било отчетено преди финансовата криза, според доклада на компанията за прогнози Айтъм клъб (ITEM Club), финансиран от консултантската компания Ърнст енд Янг (Ernst & Young).
За сравнение във Великобритания като цяло цените на жилищата са с 6,5 пъти по-високи от средния доход, се посочва в доклада, като се допълва, че условията на жилищния пазар в Лондон са
подобни на условията при жилищен балон.
Цените на жилищата в страната остават доста под най-високите равнища от преди кризата и няма голяма вероятност от създаване на балон, посочи старшият икономически съветник в Айтъм клъб Ендрю Гудуин.
Само че Лондон, където има комбинация от голямо търсене и липса на предлагане, все повече ни притеснява, подчерта той. Столицата неколкократно е изпъквала в проучвания, показвайки силата на британския жилищен пазар, отчасти заради интереса на чуждестранните инвеститори. Правителството съобщи през декември, че ще въведе данък върху капиталовите печалби на чуждестранните инвеститори, продаващи жилища, които не са им основни жилища. Темпото на предлагане на жилища на пазара не успява да настигне темпото на търсене, сочи друго проучване на на компанията за анализ на недвижимостите Хоумтрек (Hometrack). Разликата между предлагането и търсенето в Англия и Уелс достигна през януари най-високото си равнище от 2009 година, като броят на предлаганите за продажба жилища спадна с 6,6 процента, свивайки се за пети пореден месец.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966