EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Лондон ще субсидира сектори вместо ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон ще субсидира сектори вместо ЕС

mail09:05 | 15.08.2016прегледи 681 коментарикоментари 0


Държавни субсидии в рамките на 4,5 милиарда лири (5,2 млрд. евро) годишно може да изплаща британското правителство в областта на селското стопанство, научните изследвания и за инфраструктури проекти същите субсидии като тези, които сега предоставя ЕС, с надежда да намали опасенията в тези сектори, възникнали след референдума за Брекзит през юни, предаде Франс прес.
Министърът на финансите Филип Хамънд огласи правителственото намерение. Мярката засяга селскостопанския отрасъл до 2020 г., инфраструктурните проекти, одобрени преди поправката в бюджета през октомври миналата година, както и проекти за университетски изследвания, които се покриват от европейската програма за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020".
В кампанията за референдума поддръжниците на оставането на Обединеното кралство в ЕС изтъкваха именно финансовите ползи за ключови сфери като селското стопанство и научните изследвания, произтичащи от членството на страната в съюза.
"Наясно сме, че много организации във Великобритания, които ползват европейски средства или се готвят да ползват такива, искат гаранции, че ще получат финансирането, на което разчитат", заяви в комюнике Хамънд.
Сред проектите, обхванати от мярката, е нов комплекс към университета в Манчестър, в който ще се извършват изследвания в областта на графена - нов, многообещаващ материал за електрониката. За проекта се отпускат общо 5 милиона лири (5,78 млн. евро), които се изплащат от Европейския фонд за регионално развитие.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg