EUR 1.9558
USD 1.7453
CHF 1.8655
GBP 2.3302
CNY 2.7316
you tube
mobile version

Лондон разследва Amazon и Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон разследва Amazon и Google

mail07:01 | 02.07.2021прегледи 661 коментарикоментари 0


Пазарният регулатори Обединеното кралство е стартирал официална проверка на Amazon.com Inc. и Google  с оглед на опасения, че двете големи компании не са направили достатъчно, за да се справят с фалшиви отзиви за онлайн продукти на техните сайтове.

Британският орган за конкуренция и пазари (CMA) заяви, че в следващата си фаза на работа ще събере повече информация, за да установи дали фирмите са нарушили потребителското законодателство, като не са предприели достатъчно действия, за да защитят купувачите от фалшиви отзиви за онлайн продукти.

Решенията на CMA следват първоначално разследване, стартирало през май 2020 г., което оценява вътрешните системи и процеси на няколко платформи за откриване и справяне с фалшиви отзиви. Работата породи опасения, че Amazon и Google не правят достатъчно, за да открият фалшиви и подвеждащи отзиви и подозрително поведение, да разследват и незабавно да премахнат фалшивите отзиви или да наложат адекватни санкции на рецензенти или фирми, за да ги възпрепятстват.

От CMA също заявиха, че са загрижени, че системите на Amazon не успяват адекватно да спрат или възпират продавачите да манипулират списъци с продукти - като кооптиране на отзиви от други продукти.

"Важно е тези технологични платформи да поемат отговорност и ние сме готови да предприемем действия, ако установим, че те не правят достатъчно“, заяви главният изпълнителен директор на CMA Андреа Кочели.

Британският пазарен регулатор заяви, че на този етап не е достигнал до становище дали фирмите са нарушили закона./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg