EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ловеч: Нов завод отваря през ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ловеч: Нов завод отваря през ноември

mail15:10 | 01.11.2018прегледи 641 коментарикоментари 0


Новият инвеститор в Ловеч - "Анса Борима", ще започне производствена дейност през втората половина на ноември. Това са съобщили от предприятието, информира на редовния брифинг кметът на общината Корнелия Маринова.

Според Мартин Ганев, съдружник във фирмата, в настоящия момент усилено се ремонтират помещенията, подготвят се необходимите документи за смяна на предназначението им от шивашки цех (каквито са били досега) в производствени помещения. Започват и дейностите по почистване, проверка на инсталациите и др., тъй като помещенията не са ползвани с години.

Става дума за пoмeщeниятa в Ceвepнaтa индycтpиaлнa зoнa, в ĸoитo работеше пopтyгaлcĸaтa фиpмa за облекла "Becтиĸoнфeĸc интepнacиoнaл".

Работи се с електроразпределителното дружество, ВиК и др. по повод преоформяне на партидите за различните комунални услуги.

Планираните производствени дейности в предприятието в Ловеч ще стартират през втората половина на ноември. Както се вижда, работим в силно съкратени срокове.

В ход са вече първите назначения на работници. През първата половина на ноември ще започнат по-значителни назначения и ще продължат поне до края на годината.

В този начален етап се търсят основно кадри за монтаж на електротехнически елементи, оператори на полуавтоматични линии за сглобяване и пр. Същевременно се търсят и инженери на различни позиции – специалисти по инструментална екипировка, шприцоване на пластмаси, машинни инженери и др.

Първоначално предприятието в Ловеч ще се ръководи от ръководството в Борима, но са необходими и добри специалисти от Ловеч и за ръководните постове. 

Инвеститорът има намерение да разкрие през следващата година до 200 работни места, добави Маринова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg