EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лицензи за въздушните таксита и техните пилоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лицензи за въздушните таксита и техните пилоти

mail16:09 | 12.04.2024прегледи 659 коментарикоментари 0


Европейската комисия предлага допълнителни правила за дроновете в ЕС, които засягат работата на т.нар. летящи таксита и други видове пилотирани или безпилотни въздухоплавателни средства. Предвижда се да бъдат въведени лицензи за този вид машини, както и за онези, които ги управляват.

Промените засягат летателните апарати с вертикално излитане (VTOL), използвани за полети на кратки разстояния при повикване. Комисията пояснява, че целта е държавите от ЕС да въведат сходно законодателство за дейността на тези летателни средства, включително за мерки по безопасност.

Предвижда се машините да подлежат на европейско лицензиране преди допускането им за изпълнение на полети. При тяхната оценката ще бъдат въведени изисквания за сигурност по отношение на изработката, както и на използваното на борда електронно оборудване.

Лицензирането на пилотите на въздушните таксита ще включва обучение по правила за излитане и кацане, следване на полетни планове и изпълнение на задачи по медицинска евакуация и спасителни действия./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1055