EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лица, кампании & мениджмънт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лица, кампании & мениджмънт

mail11:00 | 03.06.2015прегледи 2485 коментарикоментари 0


През юни в търговските обекти на веригата К-express ще се предлагат ястия по традиционни български рецепти, чрез които се събират средства за опазване на средностаропланинските овце. Отглеждането им помага за съхраняването на високопланинските пасища в Природен парк „Българка“.
Инициативата е озаглавена „Кулинарните тайни на природата“ и се организира от природозащитните организации WWF и „ЕКИП Българка“, съвместно с веригата заведения в София, Пловдив, Варна, Бургас и Перник. Гозбите са създадени по автентични рецепти от района на Природен парк „Българка“. 10% от приходите от продажбите им ще се отделят във фонд за закупуване на агнета от породата средностаропланинска овца. Видът е идеално приспособен за района на Природен парк „Българка“, а животните ще бъдат отглеждани от местни земеделски стопани.
Първите животни от застрашената порода вече се намират по пасищата на парка благодарение на предното издание на инициативата през ноември. Тогава бяха продадени над 3000 кг храни, с приходите от които се закупиха първите 10 агнета.
Животните се предават за отглеждане на местни фермери, като по този начин се подпомага животновъдството в района. То, от основен поминък в района, днес е почти изоставено. Животновъдите гарантират, че ще съхранят породата и няма да позволят кръстосването й с други породи овце.

Инвестбанк финансира с 11.8 млн. евро "Пикадили" ЕАД и "Селект Трейд" ЕООД - фирмата, през която минава договарянето с доставчиците. Кредитът е обезпечен със залог на "Пикадили" и имота за логистичния й център. Договорът е подписан на 14 май тази година, както става ясно от информация в Търговския регистър, съобщи Регал.
От цялата сума до 1.8 млн. евро ще отидат за издаване и преиздаване на банкови гаранции за плащане на наеми на помещенията, в които се намират магазините на веригата. Останалите до 10 млн. евро са под формата на овърдрафт. С тях ще бъде рефинансирано старо задължене на "Пикадили" към Банка Пиреос. Предназначени са също така за изплащане на задължения с настъпил падеж на "Пикадили" към доставчици, а и за оборотни средства за търговската дейност на "Селект Трейд".
Срещу кредита са заложени "Пикадили" ЕАД като търговско предприятие и парцел от 73,635 дка в землището на Елин Пелин, заедно с учреденото право на строеж на логистичен център върху него. Имотът и досега е бил обезпечение на кредита в Банка Пиреос, но сега ще бъде заложен в Инвестбанк. Залогът обхваща още стоките в магазина, вземанията на компанията, и търговските й марки, пише договора, който от страна на "Пикадили" е подписан от Александрина Бяндова в качеството й на изпълнителен директор.

Мадлен Минева бе избрана за председател на управителния съвет и изпълнителен директор на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД – управляващото дружество, което е 100% собственост на банката. Към управителния съвет ще се присъедини и Петър Киров, който e директор на дирекция „Операции“ в Райфайзенбанк и има дългогодишен опит в транзакционния и операционен мениджмънт. Третият член на съвета е Наталия Петрова, която и досега заемаше този пост.
Мадлен Минева има дългогодишен опит в частното банкиране и управлението на активи. Преди да заеме длъжността председател на УС на Райфайзен Асет Мениджмънт, тя бе негов член с ресор продажби. Преди това е заемала постовете Ръководител отдел Частно банкиране и проектен мениджър инвестиционно банкиране в МКБ Юнионбанк в периода 2007-2014 г. Между 1998 и 2007 г. е ръководила отделите за частно банкиране в БНП Париба – клон София, HVB Банк Биохим и Банка ДСК.
Тя е завършила финансов мениджмънт в УНСС, както и промишлено, и гражданско строителство във Висшия институт по архитектура и строителство (сега УАСГ). Специализирала е управление на активи в САЩ, Австрия, Люксембург и др.; тя е лицензиран брокер на ценни книжа на БФБ-София. Владее английски и френски език.
Мадлен Минева поема поста от Михаил Атанасов, който взе решение да продължи кариерата си извън Групата Райфайзен.
Райфайзен Асет Мениджмънт е управляващо дружество, лицензирано през 2005 г. и още от старта на дейността си се нарежда сред лидерите на българския пазар по управление на активи. Дружеството организира и управлява три местни договорни фонда и предлага дялове от 11 чуждестранни схеми на австрийското Райфайзен Кепитъл Мениджмънт (Виена). В портфейла на Райфайзен Асет Мениджмънт са и двата най-големи договорни фонда на българския пазар – Райфайзен (България) Фонд Ликвидност и Фонд защитена инвестиция в Евро. Към края на 2014 г. дружеството управлява активи за над 238 млн. лв. Промените в управителния съвет на Райфайзен Асет Мениджмънт предстои да бъдат одобрени от Комисията за финансов надзор (КФН) и впоследствие вписани в търговския регистър.

Йордан Йовчев е един от новите посланици на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“. Според него карането на колело може да се превърне в част от ежедневието ни и е изпитана рецепта за отпускане след натоварен работен ден. За успелия български гимнастик това е подходящ начин за поддържане на физическа кондиция, нещо, в което родителите трябва да възпитават децата си - да обръщат повече внимание на масовия спорт.
През 2015-та „Аз карам велосипед – последвай ме!“ записа видео историите с велосипед на обичани български личности, които застават с личния си пример зад каузата на този екологичен и здравословен начин на придвижване и са вдъхновение за живеещите в градовете да превърнат карането на колело в ежедневие през летните месеци.
„Аз карам велосипед – последвай ме“ през май месец:
Поради големия интерес към играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ организаторите удължават срока за събиране на печати от локациите до 15 юни. В нея може да се включи всеки жител или гост на София, като обиколи 5 локации, за да получи печат от всяка от тях върху специално направена карта. Всеки, събрал 5-те печата, получава тениска, с която става Посланик на кампанията. Пълните условия на играта са в сайта на кампанията и на всяка една от партньорските локации. Партньори-локации в играта 5-те ГРАДСКИ ТОЧКИ са НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“, + TОВА, Betahaus, Инфо центърът на МОСВ и веломагазин Maxbike.

След тежко боледуване почина генералният директор на Авиоотряд 28 Венелин Рачев на 48 години. Венелин Рачев е експерт с 30-годишен професионален опит в авиацията. От 1985 г. до 1998 г. работи в 16-а транспортна авиобаза на Военновъздушните сили във Враждебна. Постъпва на работа в правителствения Авиоотряд 28 през 1998 г. От 2008 г. заема длъжността главен инженер, а от месец февруари 2015 г. е назначен на поста генерален директор на Авиоотряд 28.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg