EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Литекс Моторс с награда от Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Литекс Моторс с награда от Китай

mail12:15 | 24.04.2013прегледи 970 коментарикоментари 1


В рамките на Международното автомобилно изложение в Шанхай Литекс Моторс получи награда от компанията Great Wall за  „Най-добър производител извън Китай“. Роджър Ванг, мениджър на Great Wall Motors за Европа, връчи престижния приз на Антон Дончев, директор международни отношения на Литекс Моторс.

Българският завод за автомобили от китайската марка бе открит на 22 февруари 2012 г. в село Баховица, Ловешко. Производствените му мощности са изцяло нов и мащабен проект, като основната инвестиция е предимно на българската компания. Изграждането на завода започва с подписването на договор за сътрудничество между Литекс Моторс и Great Wall Motor през есента на 2009 г. Две години по-късно, през ноември 2011 г. от поточната линия в Баховица излезе и първият автомобил от тестовата серия. С откриването на завода започна и серийното производство на българските автомобили за пазарите в страната и чужбина.
Поточните линии в завода включват 84 работни станции за производство. Всеки автомобил преминава през 7 различни точки на контрол на качеството. Системата за управление позволява всяка операция по колата да бъде индивидуално проследена и да се проверяват качеството и крайният резултат от работата на всеки отделен служител.
Моделната гама на Great Wall включва градските Voleex C10 и C30, пикапа Steed 5 и два SUV-а в лицето на Hober 5 и Hover 6.
Година след отварянето на завода в Баховица дилърската мрежа на „Литекс Моторс” обхваща 18 града в страната – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Габрово, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, гр. Сандански, Сливен, София, Стара Загора, Хасково и Ямбол.
През февруари „Литекс Моторс” се присъедини към „ Аутомотив Клъстер България”./ Агенция Speed-Press
 


 
Коментари
 
I. - 26-04-2013 г. 17:38:06

Много хубава новина, най-после и нас да ни забележат.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg