EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лиляна Павлова: 2012 ключова за всички ОП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лиляна Павлова: 2012 ключова за всички ОП

mail13:10 | 21.10.2011прегледи 832 коментарикоментари 0


2012 г. ще е ключова за всички оперативни програми. Предстои да бъдат разплатени доста сериозни суми, тъй като голяма част от финансираните проекти са в заключителен етап, заяви министър Лиляна Павлова на форум, посветен на усвояването на средствата от европейските фондове и добрите испански практики, съобщи МРРБ.
Министър Павлова информира, че по Оперативна програма «Регионално развитие» (ОПРР) вече са обявени над 40 схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Одобрените и договорени за финансиране проекти са на обща стойност почти 2 млрд. лева, а разплатените суми възлизат на 540 млн. лева.
Обсъжда се възможността за следващия програмен период при осъществяването на един проект, например за развитие на градската следа, да се предлага интегриран подход между отделните оперативни програми, посочи Лиляна Павлова.
Тя съобщи още, че сега се прави преглед на чакащите за финансиране проекти по ОПРР. Със спестени средства по програмата ще бъдат финансирани актуални проектни предложения с висока степен на проектна готовност. По-голяма яснота за пренасочването на средсва ще има след заседание на комитета за наблюдение на програмата, който ще се проведе в началото на декември т.г.
Очаква се през следващата година бизнесът да може да разчита на нисколихвено кредитиране по инициативата «Джесика», която е насочена към инвестиции за промяна облика на градовете, в размер на 60 млн. лв.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg