EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Лидл представя български продукти в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лидл представя български продукти в Европа

mail07:10 | 19.07.2017прегледи 10303 коментарикоментари 0


За първи път традиционни български продукти като луканка, тиквеник, апетитка и сирене ще могат да опитат клиентите на магазините Lidl в Швеция, Белгия, Испания и останалите държави в Европа, където веригата присъствува. Те ще бъдат част от тематичната „Балканска седмица”.

„Още със стъпването си на българския пазар през 2010 г. започнахме да работим интензивно с български производители. Споделяме с тях своето ноу-хау, разработваме съвместно нови продукти и допринасяме за повишаване обема и качеството на тяхната продукция. Благодарение на партньорството си с Лидл България български фирми изнасят в редица европейски държави. „Балканската седмица“ е поредният пример за това, че Lidl осигурява на българските производители директна и конкретна възможност за експорт. В рамките на тази тематична седмица общо 13 продукти от 6 български фирми ще достигнат до клиентите в 18 страни в Европа. Надяваме се, че западноевропейският потребител ще хареса продуктите, а „Балканската седмица“ ще се утвърди като традиционна за асортимента на Lidl, както са седмиците, посветени на регионални кухни като „Гръцка“ и „Френска“. Положителната оценка от страна на клиентите би довела до разширяване на продуктовата гама и обема на доставките. Със старта на „Балканската седмица“ затвърждаваме дългосрочната си политика в подкрепа на българските доставчици и ангажимента си за повишаване на тяхната конкурентоспособност както на българския, така и на чуждестранния пазар“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„Балканската седмица“  включва над 20 млечни, месни, тестени и шоколадови изделия, сосове и алкохолни напитки от региона. Освен традиционни наши продукти, българските потребители ще могат да опитат типични балкански деликатеси като крем за мазане с люти чушки, колбаси, опушени с букова дървесина и риба в маслиново масло и много други вкусове от Румъния и Хърватска.

 


Тагове: Лидл, продукти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg