EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лидл намери производител на 300-годишна рецепта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лидл намери производител на 300-годишна рецепта

mail10:35 | 19.02.2018прегледи 7719 коментарикоментари 0


Коя е вярната формула, по която се произвежда домашно сладко от люти чушки и 300-годишна пушена кълбъсъ? Този отговор търсят производителите Бони и Цима-99, които ще произвеждат сладкото от люти чушки и пушената кълбъсъ за магазинната мрежа на Лидл България.

Двете рецепти станаха победители в кампанията на веригата „Съхрани родния вкус“, която се проведе в края на миналата година и която имаше за цел да запази уникалните български рецепти и традиции. Както веригата обеща, предстои двата продукта да станат част от „Родна стряха“ – продуктовата линия на компанията с висококачествени продукти от български производители.

Да се постигне характерният автентичен вкус както при сладкото от люти чушки, така и при пушената кълбъсъ е най-голямото предизвикателство, пред което са изправени производителите. Така например, при сладкото трябва да се открие онази формула, която гарантира постоянен и еднакъв вкус на всички произведени партиди и с която се постига балансираният сладко-лютив вкус на продукта. Затова и авторът на рецептата – Диляна Георгиева от Бургас, която стана един от победителите в кампанията, и екипът на производителя са в непрекъснат контакт, за да може крайният резултат да носи онзи автентичен вкус на нейната рецепта, съхранена и предавана от няколко поколения.

Не по-малко трудно е да произведеш и 300-годишната рецепта на асеновската пушена кълбъсъ на Мария Иванова – вторият победител в кампанията. Рецептата е пренеса в България преди близо 3 века от Австроунгарската империя, като и до днес заема важно място в традициите на банатските българи. Предизвикателството при производството идва и от характерния автентичен вкус на кълбъсъта, резултат от естественото й опушване на три етапа.

Другият интересен факт е, че като част от продуктовата линия „Родна стряха“, тя ще бъде продукт от собствената ферма на производителя. Характерно при този тип продукти е, че те са произведени със суровини от фермата на самия производител, като по този начин се осигурява изключително високо качество на продукцията и се гарантира проследяемост от суровината до крайния продукт.


Тагове: Лидл, рецепта
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037