EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Либия отваря най-голямато си петролно находище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Либия отваря най-голямато си петролно находище

mail15:01 | 16.10.2020прегледи 919 коментарикоментари 0


Националната петролна корпорация на Либия (NOC) обяви, че отменя режима на форсмажорни обстоятелства в най-голямото петролно находище в страната "Аш Шарара" и възобновява производството на петрол там. Това се посочва в специално изявление, публикувано на официалната страница на компанията във Фейсбук и цитирано от ТАСС.
Корпорацията е постигнала споразумение, според което охраната на нефтените съоръжения е длъжна да премахне всички препятствия, затрудняващи работата на находището и да осигури неговата безопасност, което позволява петролният добив в "Аш Шарара" да започне, се уточнява в съобщението.
Основните товарни терминали в "петролния полумесец", които са под контрола на Либийската национална армия, прекратиха дейността си през януари. Националната петролна корпорация бе принудена да обяви ситуация на непреодолима сила заради невъзможност за изпълнение на договорни задължения. На следващия ден най-голямото петролно находище "Аш Шарара" и съседното "Ал Фил" бяха затворени. Те добиваха на ден по около 400 000 барела. С прекратяването на функционирането на две находища, разположени на 800 км югозападно от Триполи, и обявяването на форсмажорни обстоятелства, цялата петролна индустрия в Либия на практика спря, припомня ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961