EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летница - нов завод за изкуствени стени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летница - нов завод за изкуствени стени

mail10:50 | 05.04.2012прегледи 892 коментарикоментари 0


Открит бе нов завод за изкуствени катерачни стени „Уолтопия” в град Летница. Компанията е световен лидер в това производство, съобщи областната управа на Ловеч. През последните години инвестира в нови технологии и успява да се наложи на световния пазар с качествени продукти на конкурентни цени. Само за 2011 г. вложените средства надхвърлят 4 млн. лв.
От тази година заводът вече е на площ от 7400 кв. м, като разкритите работни места са над 150 и са заети от жители на община Летница.
През последната година ръстът на компанията продължава да е много над средния за страната. През 2012 г. се очаква да бъдат пуснати на пазара стените за катерене за деца, въжени съоръжения за катерене, специализирани дюшеци за омекотяване на удара при падане от стена и светещи хватки за катерене. Това са само част от запазените марки на компанията, които се очакват с огромен интерес от клиентите в сектора.
Предстои в производството да бъде внедрена единствената у нас CNC 5-axis интерполационна обработваща релефи машина, която ще помага за изработване на формите на стената.
Компанията „Уолтопия” е основана през 1996 г. от двама катерачи – Ивайло Пенчев и Метин Мусов. Днес тя бързо се разраства и оперира на 6 континента чрез свои собствени офиси и износ в над 40 страни. Сред клиентите й са спортни зали, училища, търговски центрове, детски градини, увеселителни и водни паркове, места за отдих и развлечения, хотели, военни, полицейски и противопожарни отдели. В компанията работят повече от 250 специалисти по проектиране, инженеринг, продажби, маркетинг, счетоводство, логистика и монтаж.
„Уолтопия” е носител на награда на списание Форбс в категория „Развитие на бизнеса”.
На днешната церемония лентата прерязаха кметът на общината д-р Красимир Джонев и двамата собственици, а областният управител ги поздрави за мащабната инвестиция.
 


Тагове: Летница, завод
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg