EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летище Пловдив в европейски проект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летище Пловдив в европейски проект

mail10:00 | 05.02.2013прегледи 402 коментарикоментари 0


Обсъжда се възможността летище Пловдив да стане партньор в европейски проект за създаването на мрежа от градове за развитието на панаирен и конгресен туризъм. Това стана ясно по време на дискусиите с участието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в рамките на международния форум "Иновации и създаване на световна мрежа от градове и компании", съобщи пресцентърът на министерството. Събитието се проведе в Монца, Италия, а в българската делегация бяха Христина Колева, директор в Международен панаир Пловдив и Дойчин Ангелов, изпълнителен директор на летище Пловдив.
"Съчетаването на богато историческо наследство и големите традиции в провеждането на международни панаири, превръща Пловдив в атрактивна дестинация за организирането на бизнес срещи и инвестиции", каза Ивайло Московски. По думите му летище Пловдив е в състояние да предложи качествено обслужване и да отговори на нуждите както на операторите на редовни линии, така и за организирането на чартъри. "Надяваме се, че наличието на аерогара в региона и нашата ангажираност в инициативата, ще помогнат за по-доброто позициониране на Пловдив на международния пазар", допълни министър Московски.

В рамките на събитието министър Ивайло Московски представи възможностите за инвестиции в нашата страна, като бе акцентирано на публично-частното партньорство като успешен механизъм за развитие на големи транспортни обекти. Обсъдени бяха и възможностите за облекчено кредитиране и европейско финансиране за проекти в сферата на иновациите в предприятията и градската среда.
Сред целите на международния форум в Монца е установяването на постоянни контакти между градове, които да обединят усилията на държавния и частния сектор при реализирането на съвместни проекти и намирането на възможности за бизнес и партньорство. Участие във форума взеха представители на правителствата на европейски държави, предприемачески мрежи и консорциуми.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg