EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Летен фестивал във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Летен фестивал във Виена

mail08:04 | 22.05.2023прегледи 705 коментарикоментари 0


Тази година фестивалът "Ние сме Виена" празнува своята петнадесета годишнина. Организаторите канят всички желаещи на своеобразно арт пътешествие из Виена.

В продължение на 23 дни жителите и гостите на града могат да се насладят на над 80 представления от различни жанрове. Фестивалът започва на 1 юни в 1-ви район и завършва на 23 юни в 23-ти район.

Концепцията на събитието се основава върху идеята за създаване на културна програма за всички във Виена. Входът за всички събития е безплатен, което гарантира, че наистина всеки желаещ може да посети фестивала. Организаторите се надяват, че и тази година много виенчани ще открият по нещо ново в града си - нови интересни места или нов, непознат досега творец. Фестивалът кани гостите на литературни четения в парка или на класически концерт рано сутрин преди работа.

Програмата е разнообразна и иска да подчертае разнообразието на Виена. Освен концерти и театрални представления в програмата са включени и тематични екскурзии из австрийската столица. Стъпките на много гениални композитори са отеквали по улиците ѝ, а велики музиканти и днес гастролират на престижните сцени на всепризната столица на музиката. Но Виена от 80-те години на миналия век е и градът на Фалко – може би най-известната поп звезда на Австрия. Затова една от обиколките из града е посветена на именно на него. 

Безспорно Виена е градът на музиката. Виена е Моцарт, Бетовен, Малер и Щраус. Хората идват във Виена, за да учат и да се докоснат до класическата музика или да я опознаят по-добре. Никой друг град в света няма толкова много музикални традиции. "Ние сме Виена" иска да продължи тази традиция и в същото време да създаде своя собствена. Организаторите на фестивала искат да направят класическата музика достъпна, да я пренесат от концертните зали при обикновените хора. За това помага дългогодишното сътрудничество с музиканти от Виенския симфоничен оркестър и с преподавателите и студентите от Виенския университет за музика и изкуство (MUK). 

Програма на фестивала

Снимки: Silent Bootskonzert (Концерт в лодка) © Helmut Prochart

Ние сме Виена 2022 © Richard Luerzer

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg